Over ons

Loof

Loof staat voor meubels van hout, gemaakt van eerlijke materialen met een natuurlijke afwerking en een serene geometrie, voor kwaliteit en voor tijdloze ontwerpen die je door de jaren heen zult blijven koesteren. Met Loof Living en Loof Sleeping richt Loof zich op het gehele huis – van leefruimte tot slaapruimte en alles daartussenin. De verfrissende lichtheid van de meubels en de comfortabele esthetiek maakt ze relevant voor elke hoek van elke kamer.

Loof bestaat uit oprichter Ward van Zandvoort (1977) en het jonge en bevlogen Loof team. We delen een feilloos gevoel voor stijl en zijn ervan overtuigd dat je fijner woont in een mooi en persoonlijk huis.

Over Ward

Gestart als derde generatie beddenmaker, heeft Ward van Zandvoort zijn droom waargemaakt om een eigen label in de markt te zetten. Oog voor detail en kwaliteit zijn voor Ward vanzelfsprekend; hij is ermee opgegroeid. Bovenal gelooft Ward in de kracht van samenwerking.

In 2008 richt hij Trecompany op, een slaapkamermeubel merk dat in de naamgeving terugverwijst naar de beddenmakers-historie van zijn familie. In het voorjaar van 2016 is de naam aangepast in Loof en worden de eerste stappen gezet met een collectie die zich niet langer beperkt tot de slaapkamer.

Over het team

Samen bereik je meer dan alleen. Wat ons bindt is een intuïtief gevoel voor schoonheid en kwaliteit. We spreken dezelfde taal en vullen elkaar aan vanuit onze eigen expertisen. De manier waarop wij samenwerken kenmerkt zich als organisch en dynamisch en dit vertaalt zich door naar inspirerende samenwerkingen met ontwerpers, andere labels producenten en retailers.

Eigenaar Loof - Ward van Zandvoort

 

 

 

 

 

 

Karakter

Onze meubels hebben een pure uitstraling en tillen het comfort thuis naar een hoger plan. Het gebruik van lichte houtsoorten en een ronde, zachte vormentaal maakt de stijl van onze meubels modern en tijdloos. Deze vormentaal verraadt onze achtergrond als beddenmaker; bedden zijn bij uitstek meubels waarbij comfort en uitstraling hand in hand gaan.

Kwaliteit en vakmanschap

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel en onze esthetiek draagt daaraan bij. We dragen zorg voor een meubel dat naadloos aansluit op jouw interieur, terwijl het tegelijkertijd meebeweegt met de trends van de toekomst.

Onze meubels zijn gemaakt van natuurlijke materialen met het oog op morgen: wat gracieus verjaart, wordt mooier door de tijd heen. We produceren voornamelijk binnen Nederland en maken zoveel mogelijk gebruik van lokale materialen. Zo vormen Europees massief eikenhout en gelaagd berken/ multiplex de basis voor onze meubels.

Samenwerkingen

Voor Loof zijn samenwerkingen een onderdeel van ons raison d’être. Zoals boombladeren (loof dus) zich ontvouwen en gezamenlijk een geheel vormen, zo ontwikkelt Loof zich ook en omringt zich met al even zo inspirerende partijen.

Vormgeving

Loof werkt graag samen met ontwerpers en andere creatieven met Nederlandse roots. Loof staat met beide benen in de creatieve scene en vanuit deze contacten bloeien inspirerende samenwerkingen op. Zo werken wij samen met April and May, Stefan Steenkist en Joost van der Vecht.

Ontwerper Stefan Steenkist heeft alle ontwerpen onder de vlag van Trecompany voor zijn rekening genomen. De samenwerking tussen oprichter Ward en Stefan is er echt eentje van ‘samen aan de tekentafel’ en kenmerkt zich door het vinden van een evenwicht tussen vormgeving, functionaliteit en productiemogelijkheden.

Voor de debuut collectie van Loof Living zijn we opgetrokken met ontwerper Joost van der Vecht. Het resultaat van onze samenwerking is een reeks woonmeubels waarin onze gemeenschappelijke liefde voor minimalistisch en puur design naar voren komt.

Productie

We werken samen met twee meubelfabrieken. Het familiebedrijf Garthaus uit Duitsland levert massief eikenhouten onderdelen. Eigenaar Markus is al jaren bevriend met Ward. Hij is nauw betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe producten en is altijd op zoek naar de beste oplossing.

Broers Marc en Lucas en partner Olav maken toepassingen van multiplex en MDF in Oostzaan. Via bevriende vaders kruisen de wegen van de broers en Ward. Het kantoor van Loof is in de fabriek in Oostzaan gevestigd waardoor er korte lijnen zijn tussen productie en ontwerp. Vanaf deze plek worden alle meubels geassembleerd. Zo wordt kwaliteit tot in het kleinste detail gewaarborgd.

trecompany_flens-1-van-16.1-1024x545

De wortels van Loof reiken terug tot 1946. In dat jaar richt de grootvader van Ward, Jan van Zandvoort, een kleine meubelfabriek op in zijn woonplaats Druten. Het familiebedrijf wordt door Ton, de vader van Ward, overgenomen. In de jaren die volgen, groeit de fabriek uit tot succesvol producent van moderne slaapmeubels onder de naam Treco (dat staat voor ‘trend & comfort’). Er zijn verkooppunten in Nederland en tot over de grenzen. In 2001 besluit Ton het bedrijf te verkopen.

In 2008 blaast Ward nieuw leven in de beddenhistorie en richt Trecompany op. Trecompany richt zich op de slaapwereld. In het voorjaar van 2016 wordt de naam aangepast in Loof en worden de eerste stappen gezet met een collectie voor andere kamers in het huis.