Over ons

Loof staat voor meubels van hout, gemaakt van eerlijke materialen met een natuurlijke afwerking en een serene geometrie, voor kwaliteit en voor tijdloze ontwerpen die je door de jaren heen zult blijven koesteren. Met Loof Living en Loof Sleeping richt Loof zich op het gehele huis – van leefruimte tot slaapruimte en alles daartussenin. De verfrissende lichtheid van de meubels en de comfortabele esthetiek maakt ze relevant voor elke hoek van elke kamer.

Voor Loof zijn samenwerkingen een onderdeel van ons raison d’être. Zoals boombladeren (loof dus) zich ontvouwen en gezamenlijk een geheel vormen, zo ontwikkelt Loof zich ook en omringt zich met al even zo inspirerende partijen.

KWALITEIT EN VAKMANSCHAP


Duurzaamheid staat hoog in het vaandel en onze esthetiek draagt daaraan bij. We dragen zorg voor een meubel dat naadloos aansluit op jouw interieur, terwijl het tegelijkertijd meebeweegt met de trends van de toekomst. Onze meubels zijn gemaakt van natuurlijke materialen met het oog op morgen: wat gracieus verjaart, wordt mooier door de tijd heen. We produceren voornamelijk binnen Nederland en maken zoveel mogelijk gebruik van lokale materialen. Zo vormen Europees massief eikenhout en gelaagd berken de basis voor onze meubels.

trecompany_crispsheets_openhouse (7 van 8)

WAAR WE VANDAAN KOMEN


De wortels van Loof reiken terug tot 1946. In dat jaar richt de grootvader van Ward, Jan van Zandvoort, een kleine meubelfabriek op in zijn woonplaats Druten. Het familiebedrijf wordt door Ton, de vader van Ward, overgenomen. In de jaren die volgen, groeit de fabriek uit tot succesvol producent van moderne slaapmeubels onder de naam Treco (dat staat voor ‘trend & comfort’). Er zijn verkooppunten in Nederland en tot over de grenzen. In 2001 besluit Ton het bedrijf te verkopen.

In 2008 blaast Ward nieuw leven in de beddenhistorie en richt Trecompany op. Trecompany richt zich op de slaapwereld. In het voorjaar van 2016 wordt de naam aangepast in Loof en worden de eerste stappen gezet met een collectie voor andere kamers in het huis.

OVER HET TEAM


Loof bestaat uit oprichter Ward van Zandvoort en het jonge en bevlogen Loof team. We delen een feilloos gevoel voor stijl en zijn ervan overtuigd dat je fijner woont in een mooi en persoonlijk huis. Wat ons bindt is een intuïtief gevoel voor schoonheid en kwaliteit. We spreken dezelfde taal en vullen elkaar aan vanuit onze eigen expertisen. De manier waarop wij samenwerken kenmerkt zich als organisch en dynamisch en dit vertaalt zich door naar inspirerende samenwerkingen met ontwerpers, andere labels producenten en retailers.

Lucas van der Spek
Ward van Zandvoort
Nina Klijs

LUCAS VAN DER SPEK

Met een grondige kennis van materialen en productietechnieken draagt Lucas zorg voor het tot stand brengen van kwalitatief goede ontwerpen.

lucas@loof.nl

WARD VAN ZANDVOORT

Als derde generatie beddenmaker heeft Ward kwaliteit  en vakmanschap hoog in het vaandel staan zijn, hij gelooft daarbij in de kracht van samenwerken om tot het optimale resultaat te komen.
ward@loof.nl

NINA KLIJS

Nina is verantwoordelijk voor het gezicht van Loof en communiceert met mooie teksten en treffende beelden het verhaal achter het merk.

nina@loof.nl

Mark Gruijs
Sytze van der Zee
Justin Jorissen

MARK GRUIJS

Mark is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de financiële administratie en houdt zo onze bedrijfsvoering keurig in balans.

mark@loof.nl

SYTZE VAN DER ZEE

Sytze ontwikkelt voor zijn afstudeeropdracht verlichting voor in de slaapkamer.

JUSTIN JORISSEN

Met oog voor detail en kwaliteit weet Justin krachtige ideeën om te zetten in tastbare producten.

Jasper Ebbinge
Thomas van Schaik

JASPER EBBINGE

Ontmoet Jasper, voor zijn afstudeer stage product ontwerper werkt Jasper aan een ophangsysteem voor onze lattenbodems.

THOMAS VAN SCHAIK

Thomas weet onze producten treffend vast te leggen met de camera om zodoende onze website en brochures te voorzien van mooie beelden.